fbpx
+421 940 513 230

Minestrone

od

Minestrone, zlatý fond talianskej kuchyne

Rozmýšľali ste niekedy nad tým, z čoho sa varí talianska polievka Minestrone?

Popravde, nie je stanovený žiadny tradičný recept na túto polievku, pretože každá domácnosť si dáva do nej akékoľvek prísady, aké majú práve po ruke. Niečo, ako keď na Slovensku varíme rezancovú polievku. Avšak, všetky recepty majú pár vecí spoločných – Minestrone je typicky hustá, výdatná a obsahuje veľké množstvo nakrájanej zeleniny.

A čo je najlepšie, Minestrone si podľa tohoto receptu môžete spraviť aj s nízkym obsahom sacharidov či bez lepku (podľa toho aké použijete cestoviny).

  • Príprava: 10 min.
  • Varenie: 30 min.
  • Porcie: 4-6
  • 1 lyžica oleja
  • 3 veľké mrkvy (jemne nasekané)
  • 2 stonky zeleru (nakrájaného na plátky)
  • Polka väčšej cibule (nakrájanú na hrubo)
  • 2 lyžičky soli
  • 1 čajová lyžička mletého cesnaku
  • 1 čajová lyžička sušeného oregana
  • 1 čajová lyžička sušenej bazalky
  • Štipka čierneho korenia
  • 2 hrste jemne nasekaného špenátu
  • Približne liter kuracieho vývaru
  • 1 konzerva červených fazúľ (opláchnuté)
  • 100g. cestovín (odporúčame Barilla)
  • Extra: Parmezán na servírovanie

Vo veľkom hrnci osmažíme na oleji mrkvu, zeler a cibuľu a miešame pri stredne vysokej teplote, kým cibuľa nezmäkne. Približne 3-4 minúty.

Pridáme soľ, cesnak, paradajky, vývar a fazuľu. Následne hrniec prikryjeme a necháme variť na miernom ohni po dobu 10-12 minút, kým nám mrkva dostatočne nezmäkne.

Teraz vložíme cestoviny, premiešame všetky ingrediencie, opäť prikryjeme a varíme kým cestoviny nebudú hotové, približne 10 minút (záleží od cestovín, ktoré použijete) a môžeme podávať.

Podávame s čerstvo nastrúhaným parmezánom pre lepšiu chuť.

Locanda Team radí: Ak nemáte čerstvú zeleninu, môžete použiť aj mrazenú. Všetka zelenina by mala byť nakrájaná na približne také isté kúsky, aby sa uvarili v ten istý čas. Minestrone skvelo chutí aj keď tam pridáte dobrú klobásu ale pozor aby polievka nebola, kvôli nej príliš slaná.